Thursday, November 24, 2011

Desperate Housewife

Vår spis är skitstor - kolla fågeln!
Som den plikttrogna hustru jag är så har jag idag ansträngt mig och tillagat min första Thanksgiving Turkey Dinner!

Det mesta kretsar kring vad man ska fylla fågeln med och det finns lika många recept på det som det finns amerikaner på jorden, ungefär.

Jag använde ett tysk- amerikanskt recept som jag hittade på nätet och la till mina egna grejer för att skapa ytterligare ett nytt alternativ. (Synd att jag inte har tillgång till surströmming..he,he..)

Detta är ett riktigt läskigt arbete och den monstruösa fågeln är vidrig att ha att göra med. Vår kalkon väger strax över 21 pounds, alltså ca 10 kg! Titta på bilden av inälvorna lite längre ner och tänk på att nej, det är ingen assiett, det är en stor middags-tallrik (fatta vad stora grejerna är?)och nej, det är ingen......det är kalkonens hals! Och detta ska dessutom kokas till sky för såsen som serveras till fågeln.

Efter att ha brottats med fanskapet i köket in en timme och äntligen fått in den i ugnen så kan jag nu pusta ut i vetskapen att den sköter sig själv fr.o.m nu och allt jag behöver göra är att plocka bort folien efter att den bakats i 2/3 av den totala bakningstiden.

Nu ska vi se hur kretiv jag ska vara med alla sido- rätter..

Redo för ugnen!
Amerikanerna äter något, vid Thanksgiving, som kallas för sweet potato, alltså sötpotatis. Det är en bet- liknande, mycket större än en vanlig potatis, och orange potatis som smakar sirap. Det är lite äckligt i början men man vänjer sig. Vi har inte skaffat några eftersom varken jag eller Dave gillar dem speciellt mycket. Svärmor äter dem dagligen..

Ja, ja, hursomhelst så handlar det om lite julbords-liknande man ska servera runt den där fjäderfät. Får se vad jag hittar och bilder på den resulterande middagen utlovas också! :)

No comments:

Post a Comment