Så fin! |
Ok, så här kommer då uppdateringen på gårdagens kalkonmiddag. Det blev lite blandat på bordet men jag fick stående ovationer från maken på min allra första stuffed turkey. Det är så att man faktiskt äter själva fyllningen vid sidan om, som en sidorätt och därmed spelar det rätt stor roll vad man stoppar i den där fågeln.
Grunden till fyllningen är bröd. Det suger upp vätskorna som bildas då fågeln bakas och gör den mör och fin. Resten är upp till var och en. Jag stoppade i hackade lök, äpplen, russin, hyvlad mandel, lite selleri, morot och toppade detta med kryddor. Det blev faktiskt riktigt gott!
Ja, du får.. |
Vid sidan av detta serverades det kokt potatis, kokt broccoli och blomkål, gröna bönor, majs, ägghalvor med antingen majonäs eller Kalles Kaviar (måste ju ge det hela lite svensk prägel va..), små kalkonkorvar och sauterad svamp. Till det serverade jag en brunsås gjord på avkoket från den där äckliga halsen och inälvorna. (Använde inte levern i dock)
Så, vår första riktiga Turkey Dinner var alltså en lyckad tillställning och det enda som dämpade det hela var att jag inte hade en stor nog bakform till den förbannade fågeln och, som synes på bilderna, så fick jag använda en stor balja i rostfritt. Det är ju inte direkt att rekommendera men jag hade inget val. Problemet med det var att folien läckte ut en massa köttsaft och fett som samlade i botten på spisen och började ryka och jävlas.
Med andra ord, hela köket var förstört och idag fick vi även känna på represalierna.. Mer om det sen!
Nåväl, vi har iallafall kalkon så vi klarar oss i några veckor och den är dessutom god!
Life is Good! :)
No comments:
Post a Comment